– selveste nasjonalretten i Israel!

Gir ca 30 stk

Du trenger:
2 dl kikerter
2ts vegetabilsk buljong
1-2 fedd hvitløk
1 egg
1/2 dl vann
2 ss hvetemel
Litt salt
1 dl hakket persille
Olivenolje
Bittelitt cayennepepper
1 ts malt koriander

Legg kikertene i bløt over natten. Hell så vannet av og skyll godt.
La de deretter koke i en time, de siste 15 min med buljong i vannet.
Avkjøl ertene og mal dem fint (gjeme i en blender eller food- prossessor)

Bland finhakket løk, pisket egg, hakket persille, mel, koriander, cayennepepper
og salt sammen med de malte kikertene. Farsen skal ikke være for tynn, men
heller ikke for tykk.

Form farsen i små kuler (se bildet). Bruk frityrkoker, eller hell olje i panna og
varm opp til 190 grader. La de stekes i 2-3 min, til de er gyldne og innbydende!

Serveringstips:
Legg falaflene i et varmt pitabrød sammen med salat og friske grønnsaker!