Hei! Jeg (Bente) er volontør på eldrehjemmet Ebenezer. Her får jeg jobbe som både pleieassistent og av og til litt på kjøkkenet. Jeg jobber turnus, i sammen med både sykepleiere, pleiere og andre volontører. Vi er til sammen åtte volontører, som bor i sammen på kollektiv. Selv deler jeg rom med ei fra Tyskland, mens de andre er fra andre ulike land. Det er gøy, for vi forteller om hverandres forskjellige tradisjoner og kulturer.

Menneskene som bor her har alle hver sin helt unike historie og bakgrunn, men troen på Jesus er likhet for alle. Her er det morgenmøter som mange deltar på og bønnemøter. Det er også et eget håndarbeidsrom, hvor de får male, tegne, brodere eller strikke. Da er det blant annet en som har male kurs for dem som vil. Det er gøy å se hvor mye glede og kjærlighet de som bor her, de er gjerne på besøk hos hverandre og kommer med oppmuntringer.

Desember var en spesielt gøy måned her på Ebenezerhjemmet, vi hadde basar, der ting som er laget av de eldre ble solgt, i tillegg til kaker og leker som inntekt til hjemmet. Vi hadde en julelunsj, der det ble laget lekre retter av de flinke på kjøkkenet. Sang og musikk ble også spilt av noen volontører, et var mye å forberede men alle koste seg masse. I desember var også de andre volontørene og jeg invitert på juleselskap hos to av de som jobber på kjøkkenet. Vi fikk servert mye god mat, sang julesanger (også litt på norsk), ba og delte planer og ønsker for det nye året. Ei av de som bor på kollektivet vårt er messiansk jøde og bor i Israel, hun lærte oss om hanukka. Og vi fikk være med å feire dette, som var en veldig spennende erfaring.

Med bare en måned igjen av oppholdet mitt her i Haifa, kan jeg se tilbake med bare glede på dette året. Jeg har fått bli kjent med mange spennende mennesker, og fått høre hva Gud har gjort i livet deres. Det har virkelig vært en fryd å være her, og få oppleve Israel på en helt annen måte.